Artikler


Om trommesettet

Om trommesettet

Spiller du trommer eller har lyst til å begynne? Uansett kan det være greit å vite hva et trommesett vanligvis er satt sammen av.


Trommesettet utviklet seg rundt år 1900. Altså for over 100 år siden. Før man begynte å sette sammen forskjellige trommedeler var det én som spilte skarptromme, én på stortromme( basstromme) og én på cymbal. Akkurat som man ser i dagens korps. Men på begynnelsen av 1900-tallet begynte man å effektivisere det hele sånn at én kunne spille flere av delene samtidig, Først lagde man en konstruksjon som gjorde at man kunne spille stortromme og skarptromme samtidig, deretter fikk man med hihat og til sist kom cymbaler og tammer.

De vanligste delene på et trommesett:

  • Basstromme (stortromme): Spille med høyre fot for høyrehendte. I dagens musikk er det veldig vanlig at basstromme spiller på 1. og 3. slag i takten.
  • Skarptromme: Er man høyrehendt brukes venstre hånd til å slå på skarptromma. Og ofte på 2. og 4. slag, mellom basstrommen.
  • Hihat: Spilles med høyrehånda for høyrehendte. Oftest på hvert slag, alle åttendedelene eller alle sekstendedelene i en takt.
  • Cymbaler: Brukes ofte for å markere starten eller slutten i en melodi eller hele sangen.
  • Tammer: Brukes til overganger eller til krydre rytmen .

Andre deler til et trommesett: Stikker, kubjelle, ride-cymbal, vibraslap, triangel.

Trommeslageren i et band har en veldig viktig funksjon. Sammen med bassisten danner de det grunnleggende rytmekompet. Derfor er det viktig at den som spiller trommer klarer å holde jevnt tempo og spille presist. Å spille trommer er veldig gøy og spennende - spesielt i samspill med andre.


Ønsker du undervisning i trommer? Send inn vårt online søknadskjema og få svar med oversikt over de ledige tidene.

 
 


2003-2023 Oslo Private Musikkskole AS

Retningslinjer for personvern
Få nyheter på e-post